Bono Bošnjak – Biografija

Bono Bošnjak domaćoj javnosti najpoznatiji je kao predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Uz to što je HBS podigao na najvišu razinu svjetskog boksa pomogao je mnogim sportašima da se ostvare u sportskom, ali i u poslovnom smislu.

U njegovom mandatu osvojene su medalje na najvećim svjetskim natjecanjima, a to između ostalog uključuje brončanu olimpijsku medalju i naslov europskog prvaka Filipa Hrgovića, bronce Hrvoja Sepa, Damira Plantića, Tonija Filipija i Marka Miluna s europskog prvenstva. zlato Luke Plantića na europskom juniorskom prvenstvu u Zagrebu i moge druge.

Oženjen, otac troje djece, Bošnjak je rođen 23. ožujka 1963. u Tramošnici u Bosni i Hercegovini.

Po struci turističko-hotelijerski komercijalist poslovnu je karijeru ostvario ju Austriji i Njemačkoj (Frankfurt i Beč) gdje se bavio ugostiteljstvom i građevinarstvom. Kao suprug i otac troje djece i nakon povratka u domovinu nastavio je raditi kao gospodarstvenik.

Svoju sposobnost ostvarivanja uspješne suradnje sa širokim krugom ljudi potvrđivao je kroz godine djelovanja na različitim poljima diljem svijeta.

To dokazuju i mjesta u komisiji za razvoj mladih boksača u Svjetskoj boksačkoj federaciji (AIBA), u Izvršnom odboru Europske boksačke federacije (EUBC), odboru za donošenje hitnih odluka Europske boksačke federacije čiji je i tajnik komisije za trenere.

Jedan je od pokretača Regionalne boksačke lige, a kao predsjendik HBS-a uveo je hrvatsku momčad (Croatian Knights) u najelitnije natjecanje amaterskog boksa – Svjetsku boksačku ligu (World Series of Boxing). Za svoj rad 2016. nagrađen je državnom nagradom za sport “Franjo Bučar”, najvišim priznanjem koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta.

Uz to je u periodu od 1993. do 2005. godine bio predsjednik udruge Posavljaka u Beču, gdje je bio i vlasnik nogometnog kluba Posavina.

Životopis možete skinuti OVDJE.